Yogavormen

Yoga
 

"Iedere yogales is een meditatie in beweging”

 

Voor kracht, souplesse en stressreductie

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent 'eenheid' of 'samenbrengen'.Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het is een manier om tot stilte te komen. Feitelijk is er in al die tijd niet veel veranderd, want ook nu is dat nog steeds de kern van yoga. Het samenbrengen van lichaam en geest maakt dat je je goed voelt.

 

Asana's

De oefeningen (Asana's) geven kracht en energie en zorgen voor een prettig en ontspannen gevoel. In Amerika is yoga inmiddels bijna zo vanzelfsprekend als je tanden poetsen!

 

Conditie en ontspanning

Yoga (bij studio Vin-Von) brengt je in conditie en zorgt voor ontspanning, meer focus en flexibiliteit. Je leert (opnieuw) contact te maken met jezelf. Door yoga ga je weer meer 'voelen'. Dat zorgt voor een gezond, energiek en flexibel lijf. En je geest doet vrolijk mee.

 

Balans

Wie yoga beoefent, brengt veranderingen aan in zijn of haar stemmingen. Wie regelmatig een yogales volgt, ervaart minder druk en een geest die meer in balans is.

 

Nieuwsgierig?

Yoga geeft energie, het maakt sterk, lenig en zorgt ervoor dat je in balans blijft. We gunnen iedereen een yoga-ervaring en verwelkomen je dan ook graag tijdens een proefles. Bel of mail even van te voren 06 – 55 89 39 89 info@vin-von.nl.

 

Heb je naar aanleiding van de les vragen of opmerkingen, dan horen we graag je feedback. Zo kunnen we onze lessen blijvend aanpassen en verbeteren.

warrior 3
warrior 2
Aerial yoga
Yogavormen ( 10 soorten )

 

Easy Flow ( 11 x per week )

Een energieke les met een hoog relaxerend effect. Toegankelijk voor alle niveaus en bij uitstek voor beginners. Easy Flow is het best te verwoorden als ontspanning door inspanning.

 

Vinyasa Flow ( 3 x per week )

Een yogavorm die qua tempo tussen de Easy Flow en de Poweryoga zit. De asana's volgen elkaar op in een gelijkmatige flow. Je voelt je na een Vinyasa Flow fris, positief, helder en blij.

 

PowerYoga ( 2 per week )

Energieke en intensieve yogales. Een Body & Mind-work-out voor meer souplesse, figuurcorrectie, uithoudingsvermogen en energie.

 

Yin Yoga ( 3x per week)

Low impact yoga, waarin de posities lang (zo’n drie minuten) worden aangehouden. Ter verdieping, versterking, loslaten en ontspanning. Les voor alle niveaus.

 

Hot Yoga ( elke vrijdag  avond )

Hotyoga is een yogavorm die word beoefend in een extra warme ruimte (38 graden) met een extra hoge vochtigheidsgraad (70%). Een weldaad voor je gewrichten, spieren en ledematen. Werkt reinigend. Wekelijks bieden we Hot Yin Yoga aan en Hot Slow Flow.

Voor iedereen toegankelijk.

 

Aerial/Swing Yoga ( 3 x per maand )

(hangmat yoga)

 

Yoga met behulp van hangmatten. Deze yogavorm geven we regelmatig in de vorm van workshops. Hou het rooster (linken) en de nieuwsbrief in de gaten voor de exacte data en inschrijvingen.

 

Slackline Yoga ( 1 x per maand )

(strak gespannen touw of band tussen 2 punten)

 

Yoga slackline is een verdieping van je normale yoga practice die naast veel plezier zorgt voor een betere balans, concentratie, lichaams stabiliteit en ademhaling.

 

Yogidance ( 1 x per week )

Yogidance is Yoga met danselementen en dansen met Yoga elementen. Word door deelnemers als zeer leuk en vrij ervaren :-)).

Docente Lotty maakt haar eigen choreografie en weet dit op geniale wijze tot een dansende Yoga les te vormen.

 

Zwangerschapsyoga ( op aanvraag )

De (korte) cursussen zijn ter bevordering of het op peil houden van je conditie. Zodat je tijdens en vooral na je zwangerschap weer snel aan kunt sterken.
 

Soft Flow Yoga ( 2 x per week )

Ideaal voor de zondag ochtend om je lichaam wakker te maken en je "zondagritme" vast te houden door middel van zachte/ rustige Asana's in een zeer Relaxte Flow toe te passen.
 

Senioren Yoga ( 2 x per week )

Speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld, maar ook zeer toegankelijk voor "Beginners" of mensen die herstellen na een blessure, zwangerschap of er een tijdje uit zijn geweest door bijvoorbeeld ziekte en moeten aansterken.