Flow Yoga docentenopleiding
Vin Millarson
Persoonlijke correcties tijdens de yoga les
Persoonlijke correcties tijdens de yoga les
Vin in de yoga studio
Flow Yoga opleiding @ Yogavoormensenvannu!!‏  

 

Inmiddels zijn de eerste 7 deelnemers van de in Januari 2016 gestarte deelenemers van onze eerste 200- urige opleiding volgens de richtlijnen van de Yoga Alliance op 3 july 2016 afgerond!!

 

Tijdens deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om een doordachte yogales te maken, geven en te begeleiden zoals gedaan wordt door de docenten in onze studio. Vaste onderdelen zijn anatomie, methodiek, filosofie en uiteraard een flinke dosis praktijkervaring door elke lesdag een prakticum onderdeel te doen. 

Naast deze vaste en verplichte onderdelen kiezen wij ervoor een iets breder pakket aan te bieden met onderwerpen als voeding, ayurveda, meditatie,begeleiding in asana's zoals door Vin wordt toegepast, mantra’s zingen en ademwerk.

Wij vinden namelijk dat dit je een veelzijdige yogadocent van deze tijd maakt; Yoga voor mensen van nu.

De opleiding is gebaseerd op Flow Yoga en zal dus verschillende stijlen behandelen van Yin, Easy , Vinyasa tot power.

 

Voor de extra onderwerpen heeft Vin Millarson zich als ‘lead trainer’ laten bijstaan door een aantal gastdocenten:

• Mantra’s door Luc Acke ( BE), kirtan-zanger

• Meditatie door Jan Joost Kolsteeg; acupuncturist en meditatie-trainer

• Ayurveda door Joby Thomas, Uit india afkomstige Ayurvedisch genezer/ behandelaar

• Een professionele ademtrainer

• Yoga Filosofie docente Daphne Wormgoor

• Ecologie door Dick Wilting

• De Kunst van het Begeleiden ( 6 daagse cursus) door Vin Millarson

 

Het is een opleiding voor yogadocenten van nu, vandaar de brede insteek. Dit geeft je naast een brede basis ook de mogelijkheid om later je eigen specialisme te creëren en dit toe te voegen aan je yogalessen. Wil je geen yogalessen geven maar gewoon jezelf ontwikkelen dan ben je ook van harte welkom. Juist de brede insteek maakt deze opleiding interessant!.

 

De meesten  van de losse modules zijn ook los te volgen voor docenten & yogi's die verdieping zoeken of hun basisopleiding elders hebben gevolgd. Dit geldt onder andere voor de module "DE KUNST VAN HET BEGELEIDEN" (6 dagen incl certificaat), meditatie (dagdeel) en adem (dagdeel). Meer informatie over planning en prijzen van deze modules volgt.

 

De 200 uur zijn verdeeld over 13 blokken van 2 dagen; om de week op zaterdag en zondag. Totaal zijn er dus 26 lesdagen en daarnaast nog een tussentijds tentamen en een eindexamen met certificaat. 

 

We hebben de RYT Yoga Alliance certificering aangevraagd en verwachten deze zo spoedig mogelijk toe gezegd te krijgen voor onze opleiding.

Kosten voor de opleiding zijn 2450 euro. Deze kosten zijn inclusief de cursus 

Kunst van het Begeleiden & natuurlijk het KvB Boek ( twv 650 euro) wat betekend dat je aan het eind van deze opleiding \

2 certificaten kunt hebben als je het beide afrond. 

JE KUNT JE NU AL INSCHRIJVEN !!!

DE volgende opleiding zal starten in maart 2019 en zal eindigen eind oktober 2019 ( met een zomer break in de maanden juli en augustus)

 

Er is plek voor maximaal 12 personen. 

Heb je belangstelling schrijf je in en klik hier.

Wil je meer weten? Vraag het Vin of stuur een mail.

 

Naast de algemene opleiding tot yoga docent biedt Vin-Von ook twee specialisaties op het gebied van:

- Bedrijfsyoga
- Seniorenyoga


In deze specialisaties verdiep je je in een specifieke doelgroep en de manier waarop yoga doelgericht ingezet kan worden voor deze doelgroep. Dit geeft je de optie om je werkgebied uit te breiden door middel van workshops en lessen aan een van de doelgroepen. Naast de mogelijkheid om na het afronden van de algemene opleiding les te geven in de studio's van Vin-Von, helpen we de docenten die een specialisatie gevolgd hebben ook aan lessen en workshops voor deze doelgroepen. Kijk voor meer informatie op www.BedrijfsYogaPro.nl

De specialisaties zijn toegankelijk voor yogadocenten die de algemene lerarenopleiding succesvol afgerond hebben. Docenten van buitenaf kunnen een verkorte opleiding flowyoga volgen bij Vin-Von om vervolgens door te stromen naar een specialisatie. Hierdoor kunnen we vanuit Vin-Von met alle leraren naar buiten toe dezelfde kwaliteitsstandaard neerzetten.

 

Namasté